måndag 3 september 2012

Utställning

I lördags var det dax för hästutställning igen. Efter att ha lämnat N hos kusinerna 6.15 på morgonen började resan ner mot Bjärsjölagård.

Resan gick bra och vi var nästan först på plats. Den här gången hade vi hyrt en box, det var värt varenda krona! Skönt för hästarna att stå i transporten hela dagen.

Adele visades först av alla, det var bara två hästar i hennes klass och hon blev klassvinnare och gick vidare till eftermiddagen. Vilket innebar att vi inte fick reda på hennes poäng då utan fick vänta tills hon visades igen med de andra ungstona.

Sen var det några timmars paus, innan lilla fölis skulle visas. Vid lunch började vi förbereda honom. Adele ville så klart inte stå ensam kvar i boxen, så alla tre hästarna fick följa med ut. Bernhard var mer vild än tam ett tag, och jag började undra hur jag skulle klara av att hålla honom inne i ringen. Men det gick över förväntan och domaren sa att det märktes att han var mycket hanterad. Även i hans klass var där två hästar och han gick tvåa i sin klass med 38 poäng. Det är helt okej poäng på föl så jag är nöjd :)  (och var nog mest glad över att det var över så jag kunde pusta ut) .

Sen var det dax att visa Finezze, jag var inte riktigt nöjd med putsningen av henne.. manen stod åt alla håll och hon glänste inte riktigt lika mycket som sist. Men Fina Finezze fick hela 41 Poäng och är nu klar för SUCH (svensk utställnings champion), hon gick dessutom tvåa av fem hästar, efter fina Åkaregårdens Ipotoksina som fick 42 poäng och sedan blev Best in Show!! Stort grattis till Rebecka!

Efter lång väntan var det så äntligen Adeles tur att visas igen, jag visste att hon inte hade någon chans till Champion titeln, då det var många fina ston med i klassen. Men det skulle bli spännande att höra poängen. Jag blev glad när jag hörde hennes rad som slutade på 39 poäng! Det bådar gott för framtiden.

Så här i efterhand (då var det lite segt att vänta) hade vi en härlig dag. Jag är glad att mannen följde med, och innerst inne tycker han nog att det är ganska kul.. han sa till och med att han kan tänka sig att åka dit igen nästa år, men då med någon häst mindre.. Det är inte lätt med tre hästar, varav en hingst, på två personer.

1 kommentar:

  1. Hmm var det Goltiksa som blev etta?? Var det inte en ipotiksina ( eller nått )???
    Grattis till dig i alla fall :)!
    Och tack för all hjälp med blommorna :)

    SvaraRadera